Tipi NFC čipov, možnosti za potisk NFC kartic, uporaba…
30. Marec 2022
Vas zanima katere NFC čipe lahko vgradimo v NFC kartice, kakšne so razlike med njimi in na kaj morate biti pozorni? Preverite katere so možnosti za potisk NFC kartic in kdaj je smiselno uporabiti določeno tehnologijo in nenazadnje čemu lahko vse uporabite tovrstne brezstične kartice…  
 
Pregled primerov, kjer vam bodo NFC čipi poenostavili delo
22. November 2021
NFC tehnologija je na trgu že nekaj desetletij in se ne razlikuje veliko od drugih RFID tehnologij. Načelo delovanja je zelo podobno. Ko majhen brezkontaktni čip z anteno sprejme signal od čitalnika, sporoči nazaj nekaj informacij. Ta tehnologija je v zadnjih letih pridobila še večjo prepoznavnost in uporabnost, saj jo zdaj v pametne telefone vgrajujejo verjetno že vsi proizvajalci telefonov. Ti telefoni lahko varno komunicirajo s POS terminali med bančnimi transakcijami, lahko kodirajo NFC čipe, berejo NFC oznake in komunicirajo tudi z drugimi NFC telefoni.

Ta tehnologija temelji na bližini, kar pomeni, da običajno deluje le nekaj centimetrov od čitalnika ali pa se morate dejansko dotakniti NFC oznak ali druge NFC naprave.

NFC čipe lahko vgradimo v različne izdelke, da jih lahko prepoznamo in preverimo njihovo pristnost. Ljudje lahko uporabljajo NFC ključke za odklepanje vrat, beleženje prisotnosti na delovnem mestu itd. NFC lahko zažene spletne strani, odpre video predstavitve, zadnja leta pa je ta tehnologija vse bolj prisotna v rešitvah za mobilno plačevanje.

Ker so možnosti uporabe tako rekoč neomejene, smo povzeli 13 tipičnih primerov uporabe NFC tehnologije.
3 najpomembnejši nasveti za kvalitetno izvedbo
18. Januar 2021
Tisk na plastične kartice in kartice z brezstičnimi čipi (RFID in NFC) spada v posebno kategorijo in običajne tiskarne niso specializirane za tovrstni potisk. Za potisk kartic, lahko kupite kartični tiskalnik ali pa to nalogo zaupate specializiranemu podjetju. Spodaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo koristili v obeh primerih. 

 

Strokovni članki

Vsi članki
1